Cherut bracht me op het juiste pad

“Ik kwam naar België om als babysitter te werken, maar na ongeveer een maand had ik geen andere keuze dan in de prostitutie te beginnen. Toen ik achter het raam stond in het Schipperskwartier leerde ik mensen van Cherut kennen. Ze kwamen geregeld een praatje maken en ik leerde Engels door de lespapieren die ze meenamen. Ik kon niet vertellen over R., die het grootste deel van mijn geld afnam, maar ik voelde me goed als ik met iemand kon praten. Ik voelde me begrepen en kreeg hoop dat een ander leven mogelijk was. Vaak kreeg ik problemen als ik met mensen van Cherut had gesproken, omdat een andere vrouw mij in de gaten hield. Toch heb ik in die moeilijke periode moed gehouden: uiteindelijk ging ik tegen mijn pooier in ben ik uit de prostitutie gestapt. Hij heeft me bedreigd, maar ik voelde me sterk genoeg om door te zetten, dankzij de begeleiding van Cherut. Ik ben teruggekeerd naar mijn thuisland, maar daar ging het heel slecht met mij.

Cherut bleef me steunen en de vrijwilligers hielpen me om toch weer terug te komen naar België, samen met mijn zoon. Ik ben hier voor de eerste keer in lange tijd tot rust gekomen en heb stap voor stap mijn leven weer opgebouwd. Ik woonde met mijn zoon in een appartementje van de organisatie en ging elke dag naar het inloophuis voor gesprekken en activiteiten. Ongeveer vier maanden later heb ik werk gevonden in een winkel. Het moment dat ik werd aangenomen was echt fantastisch! Als ik aan het verleden denk dan doet het nog veel pijn, maar ik kijk nu wel anders naar mezelf en ben trots op de weg die ik heb afgelegd.”