Ik wilde niet afhankelijk zijn

“Nooit had ik gedacht dat ik in de prostitutie terecht zou komen. Ik had een goede baan in de zorg in Spanje en woonde met mijn zoon in een gezellig appartementje. Toen ik mijn baan verloor vanwege de bezuinigingen begonnen de problemen. Mijn huurachterstand liep hoog op en soms wist ik niet meer van welk geld we moesten eten. Mijn tante woonde in België en stelde voor dat ik daar werk zou zoeken. De situatie bleek hier niet veel beter, dus werk vinden lukte me niet. Ik wilde niet afhankelijk zijn van anderen en zo ben ik uiteindelijk in de prostitutie terecht gekomen. Al die schaamte en het verdriet; ik heb het overwonnen dankzij Cherut. Na wat gesprekken in het inloophuis ben ik uiteindelijk gestopt. Dit zou nooit gelukt zijn zonder de hulp van een sponsorgroep, die mij een bedrag doneerde om van te leven. Na een paar maanden vond ik werk als schoonmaakster en heb ik mijn zelfstandigheid eindelijk weer teruggevonden.”